(^_^)

Friday, 27 January 2012

~Tragedi 25 Jan 2012~



Jam 7:50pm : aku & hubby excident. Kereta terbabas sebab hujan lebat sangat, separuh kereta masuk longkang.
Kejadian berlaku on the way perjalanan dari Nilai ke Putrajaya..betul2 dekat dgn exit ke Kajang.
Perasaan? Hubby terkejut giler sampai x boleh bercakap.Menggigil kot.
Aku plak? otak rase kosong giler.Tak terfikir ape2 pon. Rasa cam masa terhenti kejap.
Tapi alhamdulillah sebab kitorang tak cedera..hubby je yang benjol kat kepala.
Dan Alhamdulillah lagi sebab baby ok.

Lepas je kete berjaya dikeluarkan dari longkang oleh tow-truck..
kami terus pegi buat check-up kat Hospital Putrajaya.
Tak sangka pulak doc akan scan perut.
Dapat tengok baby gerak2!

Rasa tersangat la EXCITED sebab dapat tengok baby for the first time!
Sangat2 teruja tau!
Teruja sampai tak teragak pun nak snap picture or rakam video baby..
Doc kate as long takde bleeding..takde sakit perut..InsyaAllah baby sihat.
Keluar je dari bilik doc..aku terus senyum lebar meleret-leret.
Hubby pun pelik.
Pas je bagitau dia yg kite dapat tengok baby..he said..
" ala...nape tak panggil B masuk tadi???"
so sorry ye B..Serius tak teragak pon nak panggil hubby sebab terlalu excited!
terlupa kejap yang aku baru pas excident.

***sebenarnya aku nak share ke'excited'an aku dapat tengok jantung baby gerak2!
(Next time bila scan aku mesti rakam)

3 comments:

  1. sungguh bertuah kn kite sebagai ibu,,,,:)

    ReplyDelete
  2. ibu mengandung selalu di lindungi.alhamdulillah ...semua selamat.

    ReplyDelete